nollfemnolltvå - en bildblogg.

JUL09

om emilia Permalink0

Och nu när julen är helt över, passar jag på att skriva lite om den.
Så värst mycket foto blev det inte, trots att jag till och med fick ett nytt minneskort med massor av plats. Jag antar att vi alla var för upptagna med annat.

För den 23e smygstartade vi med en present. (mammas ursäkt var någonting om nostalgi och allt vad det heter. Att hennes morfar alltid lät dem öppna en julklapp redan kvällen innan. Och ja, jag klagar inte. Jag är som en femåring på julen, alldeles stirrig och alltför förväntansfull) Anyways, den var till hela familjen från tomten och innehöll ett x-box 360. Passande nog så hade mamma och pappa köpt spel också. tekken 6. Och fy för sjutton vad det spelades! Jag skulle i alla fall tippa på att mellan femtio och sjuttio procent av självaste julafton gick åt till att spela på den där jäkla klumpen.

Nörd-Hannes öppnade de julklapparna med form av spel först, och varje nytt spel var ju så klart värt en provrunda. Först av Hannes, sen pappa, och efter det kom Hanna och Love. Mamma höll sig till tekken, för det vet hon att hon är bäst på.

Vi åt julmat och jag blev proppmätt som vanligt. Pappa satt ensam kvar vid bordet i slutet, som vanligt.
"bara en skiva vörtbröd till...."

(en julskinka)

Klockan tre samlade jag ivrigt ihop familjen, det  var dags för anna anka tyckte jag. Love röstade på Kalle, och hanna tyckte att allt var trams. Det hela slutade med att hon tog hand om fjärrkontrollen och vi tvingades fira vår jul utan både anna och kalle, men med sällskap av one tree hill. Orginellt i alla fall.


(en julklapp)

I julklapp fick jag massor som jag inte orkar rabbla upp, och som jag antar att ingen ändå skulle orkat läsa.
Istället kan vi ju låtsas att vi inte tycker att julklapparna spelar roll.

snöbollar

Foto - Människor Permalink1


Igår eftermiddag började det snöa fruktansvärt mycket. Och det håller fortfarande i sig. Jag håller tummarna för att snön ska ligga kvar ändå fram till julafton. Det är trots allt bara en vecka kvar, så omöjligt är det inte!
Hannes kom från skolan och hade kramat på en snöboll hela vägen hem. Den var stenhård. Och jag fick den på mig.För tillfället glor jag på den där vesslan som bloggar på metrobloggen. kul prick, oftast i alla fall.

LUCIA

Foto - Människor Permalink0


Idag är det visserligen den fjortonde, men luciasånger är så sjukt fint.
Vi gick luciatåg för skolan i fredags, det gick bra. Det var fint, och stort. Skolsyster och kuratorn höll om varandra och grät, inte bara första föreställningen. Minst lika mycket andra gången. Det tar vi som en komplimang. (Om det nu inte är så att de tyckte att det var så sjukt dåligt att vi skämde ut skolan eller något...)
Någon kanske kan se mig uppe i högra hörnet?

Till top