nollfemnolltvå - en bildblogg.

jag är som snyggast i webcam. (speciellt håret. loveit)

om emilia Permalink2


y0 wazup.
hehe, jag är på mitt coolaste humör och tänkte avslöja att jag faktiskt ska röra på mig idag.
Svänga mina lurviga. Motionera!
Jo, det är faktiskt sant.

söndag.

om att rita. Permalink13


Idag ritar jag saker som mest ser ut som skrot. Dricker te som stått och dragit alldeles förlänge. Använder förstora raggsockar som trillar av mest hela tiden. Slänger papper på återvinningsstationen och har samma ansiktsuttryck konstant. Själv?

om att göra bilder mjuka på något sätt:

Foto - Människor Permalink6

Denna lördagen är inte sådär som vilken annan lördag som helst, nej, för idag är dagen då jag ska uppfylla ett önskemål och förklara lite snabbt hur man fixar bilder som enligt Matilda är "mjuka på något sätt".
Det finns säkert miljoner olika sätt att göra detta på, och antagligen är mitt sätt ett av de mindre smarta sätten. Jaja, alla sätt är bra utom dom dåliga, så nu kör vi:

Till vår hjälp har vi en liten fikande Lykke.
 
(klicka på bilden)
1. Börja med att dra lite i exposure (det hittar du i den lilla cirkeln som är hälften vit, hälften svart. nere i högra hörnet!)dra Offset  till höger, och Gamma correction åt vänster tills bilden ser bra ut!
2. Lägg till ett nytt lager! (ctrl+shift+N) och färga hela blågrått, tillexempel denna nyansen: #656d99. Ändra blendingmode till Exclusion och opaciteten till cirka 20.

3. När bilden ser ut som på nummer 2 går du in i Curves. Behöver bilden ljusas upp lite så gör det i RBG. Gör en S-kurva med blåa skuggor och gula högdagrar!
4. Allra sist kan man slänga på ett tunttuntunt lager vitt om man tycker att det blir fint. Och det råkar jag faktiskt tycka.

Och nu ska jag tillbringa resten av kvällen åt att hålla tummarna för att min förklaring inte var allt för svår att hänga med i.

Till top