nollfemnolltvå - en bildblogg.

försenad torsdagsbild och analoga skolfoton.

om att rita. Permalink6

 

Hej, idag är det fredag, tjugo grader plus och jag är sjuk. Jag åkte till skolan för matteprov. Kom en halvtimme försent för att tåget strulade, gjorde några tal utan vidare entusiasm och sen tog jag tåget hem igen. Värt. Det var tänkt att jag skulle scanna in bilderna nedan på biblioteket också men det glömde jag helt bort...

 

HÄR snackade jag ju lite om roligheter också. Det är nämligen så att jag och Emilia varje vecka framöver kommer turas om att bestämma ett tema, för att sedan svänga ihop något konstnärligt bildmaterial utifrån det. Emilia (rörigt att vi heter samma namn..) var först ut och kom upp med temat saga. Jag blev en dag försenad, men HÄR kan ni se hennes sagolika skiss och nedan finns min -inte riktigt lika kreativa bild, föreställande Alice i Underlandet, när dom spelar krocket med flamingos ni vet.. Några detaljer har tappats vid fotograferingen men ni ser principen. 

Och fotona runt om, dom har jag minsann tagit och framkallat alldeles själv. Vi har nämligen fotografisk bild i skolan nu och då lär vi oss sånt här. Mörkerrum och negativ och framkallningsvätskor och så. Skitkul. Det är en arg fanny, en glad axel och en annan axel med giftig cancerrök. Tepåsen och skeden representerar min frukost, det är flytande föda som gäller för min del.

Men ha bästa fredagen nu och skoja till det för mig med. Later!

 

WANÅS.

om äventyr. Permalink6

 

Idag var vi i wanås skulpturpark med klassen och dom nya estetettorna. Det är en skog vid Wanås slott där olika konstnärer har ställt ut sina verk.

Här har vi en ensam liten långsmal svamp och en Ellekari som även hon är rätt långsmal. Skulpturen som hon sitter på var skitcool faktiskt, en massa färger och kanter och mönster sådär mitt i skogen. Och vår guide berättade om konstnären som tydligen klätt sig i enbart randiga tröjor i elva år. Ungefär 900 tröjor skulle han ligga inne med, lite kul ändå.

Kim och Alicia koncentrerar sig. Dom tittar på en supercool, typ, spegelvägg, och om man stod på varsin sida kunde man se hur ens ansikte blandades med den andras. Som faceblenderappen ni vet.

Obligatorisk matbild. Inte lövet då, men det andra. Gott.

Och för att inte överösa med bilder tänkte jag avsluta med denna. Detta är ett av Yoko Onos verk, där besökarna fick skriva lappar med önskningar på, och hänga upp i något av alla olika träd som stod uppradade. Det fanns alla möjliga önskningar, från så-mycket-godis-jag-vill, till bröstförstoringar och uppskattning på jobbet till maken. Här är en kärlekslapp och den högra är min, om att aldrig behöva släppa mina föräldrar.

SUPERVIKTIGA FRÅGOR och en bild.

Q&A Permalink7


Jag har fullt upp för tillfället. Och tvivlar inte på att ni har detsamma. Jag tänkte ta upp en liten sak, och det skulle varit en vänlig gest att svara i kommentarsfältet. Here it goes: Jo, de senaste veckorna har det trillat in lite frågor om beställningar. Alltså om jag kan rita eller måla något för en rimlig peng ( den HÄR och den HÄR tillexempel) , och JA! Klart som korvspad. Jag undrar 1. Finns det fler av er som är intresserade av något liknande, skulle det kanske vara en idé att trycka upp nåt motiv? 2. Vad är en rimlig peng? Och 3. Tycker ni att jag är helt nuts nu?En Lykke för några dagar sen. "Se söt ut" Är min nya standardreplik, och så åmar hon sig såhär gulligt! Men bilden har inget med texten att göra.

Update: jag tycker uppriktigt synd om er 164 individer som saknar åskit. grow some balls.

Till top