nollfemnolltvå - en bildblogg.

HOW TO KICK ASS.

DIY och tutorials. Permalink3

Okej, hur man gör kickass-shorts:
1.Börja med att hitta ett par halvfula jeans som sitter bra och så. Ska man färga är det bra med vita, eftersom textilfärgen ofta är transperant och släpper igenom den ursprungliga färgen. Klipp av sömmarna längst ner och kör över några varv med rivjärnet så att kanterna blir så slitna som man vill ha dom. 2. Plocka fram färgen och en plastbalja, skit i att läsa instruktionerna som medföljer, för det gjorde inte jag och jag gjorde helfel enligt dom men det blev bra ändå. Min färg heter förövrigt dark violet från Nitor, köpt på panduro för kanske sjuttio kronor. 3. Häll i saltet i varmt vatten, om jag förstått det rätt är det saltet som får färgen att fastna. 4. I med färgen! Jag tog inte all färg, men det spelar nog mindre roll. Förpackningarna var kassa och går ändå inte att spara. Rör  runt tills vattnet blir helt lila.
5. Skit i att doppa fingrarna, övriga kläder eller att spilla på trädäck, det är svårare att få bort än man tror. 6. Ner med brallorna!! jag lät den nedre delen ligga i tjugo minuter längre än resten av shortsen för att få olika nyanser. Låt dra i trettio minuter totalt och skölj sedan byxorna tills vattnet är helt klart! Och sen torkar man dom som vanligt och använder dom tills man skäms. Bra?

EFTERMIDDAGSUPPDATERING.

DIY och tutorials. Permalink5

Hej här kommer en eftermiddagsuppdatering om saker jag har gjort idag:
Jo för jag har ätit lite. Knäckebröd och vaniljyoghurt med blåbär, gott tror jag. Jag är liksom supertäpt i näsan och allt jag stoppar i munnen smakar mer eller mindre ingenting. Skittrist faktiskt. (Har jag förresten berättat om det dåliga samvetet jag dras med var gång jag visar kött eller skinka eller så på bloggen. Vegiterianer och veganer kanske tar illa upp tänker jag. Förlåt i så fall.)
Sen färgade jag shortsen. För er information försökte jag mig på en så kallad tutorial, fast helt plötsligt efter kanske två eller tre bilder råkade jag välta ut färg över trädäcket. Planen var att skölja bort det med vatten bara, innan det hunnit fästa, fast jag hittade inte någon vattenslang och effekten av att kasta ut vattnet ur en hink blev en större pöl lila färg. Diskmedel tänkte jag, skitbra! Och med ljuslila skum i ett tjockt lager kom nästa problem. En handduk tänkte jag, perfekt! Fast mitt i allt låg sågspån och jord och det lila skummet blev brunt. Och så vidare liksom.
Och sist men inte minst har mina nya doc's äntligen hittat hit. Jag har väntat superlänge för ett par svarta kängor känns som en god idé att ha bland sina ägodelar. Jag fick gula skosnören med också. Toppen tyckte Lykke för på hennes kängor hade minsann ett snöre trillat av och försvunnit av sig själv, och hon behövde nya nu. Man måste vira snörena två varv runt anklarna för att det ska funka men Lykke är glad. I alla fall

TORSDAGSBILD - i min väska.

om att rita. Permalink4
Här är min torsdagsbild, fast en dag försent. Saker som jag har i min väska helt enkelt!
Resterande bidrag hittar ni hos Sofie, HÄR!
Till top