nollfemnolltvå - en bildblogg.

komplementfärger-

flickr. pinterest., om att rita. Permalink10
Jag tänkte dela med mig av det enda betydelsefulla jag lärde mig utav tre års estetisk linje inriktning bild och form; komplementfärgerna! Det är det äldsta, och enklaste tricket i lådan - man tar helt enkelt färgerna mittemot varandra i färgcirkeln. Det känns nästan så simpelt att det blir pinsamt men åh, så toppen ändå. Nedan: komplementfärgskollage med bilder man kan hitta på min pinterest, det kanske syns vilken kombo jag är mest förtjust i..? 
Jag gjord nyligen denna i akvarellfärger (psst.. gissa favvokombon igen). Tips #2 den lustiga effekten som syns på räven får man enkelt genom att stö salt över våt färg. 
Det är så himla svårt med färg tycker jag. Vanligtvis brukar det ju bli svart och vitt för min del. Med färg, och akvarell är det så lätt att överarbeta. Lägga fler lager och skuggor och så vidare. Men jag tror jag är nöjd med den såhär. Enkel. 
För övrigt tänker jag himla mycket på att komma tillbaka till bloggandet, hade ett fint flow ett tag, men nu, not so much. Jag fattar inte hur folk bär sig åt? Det är mörkt när man åker till jobbet - mörkt när man kommer hem. När fotar folk? n.ä.r? 
Jag ska göra mitt bästa, och startar starkt med minst tre dagars uppehåll pga jobba natt fredag, lördag och söndag. Boom. Koma på måndag. 
#1 - - Sus:

Så vackra bilder <3

#2 - - Smäm:

Underbar verkligen!

För min del så jobbar jag ju hemifrån men hinner ju knappt ens fota fast man är hemma, ljuset försvinner direkt. Kan du inte dela med dig om ditt jobb? Fota något på lunchrasten t ex :)

#3 - - Tove:

Åh jag förstår det här med fotandet! Jag kommer inte heller någonstans. Men ta med mobilen istället, även om bilderna inte blir lika bra.

Jag går också estetisk- bild och form på polhem. Vi har Ingrid som bildlärare, du kanske hade Kalle? I alla fall så är hon sjukskriven nu och de har inte funnit någon vikare så våra bild och form lektioner är inställda :(

Du ritar så fiint! Stor inspirationskälla :)

Svar: Hej! Vi hade Kalle lite, lite en tant som heter Sofie och en annan kvinna i form. Vi hade en man som hette Stefan mest. Men han fick sparken turligt nog😂 kass att inte få ha sina lektioner? Borde inte få göras på det viset..
emilia

#4 - - När Annie fotograferar i Kalifornien:

Helgerna, och då gör dem det för två veckor åt gången ;-) Jättevackra bilder och grymt bra info!

#5 - - Alexandra:

Älskar räven!

#6 - - Ellen Lindberg:

Fotandet under vinterhalvåret blir verkligen lidande.. Men det är bara att köra ju, göra den en tycker om och försöka fota det så bra det går.

Fy bubblan så fint det blev efter saltet på färgen! Det måste jag verkligen prova!

#7 - - Lina:

Åh så fina bilder! Och det är ett så bra tips det här med färgcirkeln, jag själv borde tänka på det lite oftare.

#8 - - hanna westerström:

Älskar den ännu mer för varje gång jag ser den. Gissar på att din kombo är turkos och orange? MEN jag vet att din favvo är ju turkos och rosa... ? Hatar att inte ha en kamera... Jag älskar dig förresten!

#9 - - Matilda:

Wow vad snygga bilder! Älskar bilden längst ner! Bra tips med saltet :) Jag har samma problem, hinner aldrig ta några bilder nu för tiden, så trist.

#10 - - Malin:

Snygg!

Till top