nollfemnolltvå - en bildblogg.

paris,

om instagram., om äventyr. Permalink4
Parisväskan är inte uppackad ännu och allt jag äger i flyttkartoger i uthuset alldeles huller om buller utan någon ordning alls men det känns lättare nu. Det känns samma som förut. 
 
Här kommer ett inlägg om Parisresan.
 
Jag tror jag har bestämt mig för att inte inte inkludera honom så mycket utan se på saken som min och Hannas. Om det är ett smart drag eller inte, det vet jag inte ännu, men jag kör på. Det kanske slår tillbaks. Det kanske krossar mig en dag, men tills dess var det jag som vann. 
En av dagarna gick vi till Eiffeltornet såklart. Vi åkte inte upp men vi stod under och vi hade hela basen som tak och det var så himla många människor i kö att jag nästan började undra hur saker var fatt. Efteråt gick vi genom parkerna där folk drack vin och rökte och sen gick vi långt långt för att hitta en metro sådär på måfå men fick sätta oss ner och göra djupdykning i kartorna ändå tillslut för metron fanns överallt när man inte ville åka, men ingen stans när det var dags. 
Denna lunchen åt vi på Merci's restaurang. De hade dagens soppa och dagens sallad men vi kom ungefär vid fyra någon gång och då var det mesta luncihga över, vi fick ihopskrapat lite gott trots allt och lyssnade på skvallrande amerikanare vid bordet mittemot och sen gick vi upp och ner och upp igen på samma gata för att leta efter en marknad som inte fanns. 
På Merci köpte vi ingenting due to låg siffra på kontot efter att ha bytat hotellrum och därefter bytat hotell helt och betalat dubbelt hela tiden men de hade så himla fina skrivböcker för femhundra kronor och annat fint man kan köpa om man har pengar över liksom. 
En annan dag var vi på nationalmuseet och på ett av de äldsta zoo:en någonsin från sjuttonhundratalet. (Tråkig sidenote: jag hade med mig både min lilla och min stora kamera såklart och dagarna innan hade jag köpt en universalladdare på scandinavian photo, så att jag skulle slippa släpa med mig laddare till båda. Och jag var så imponerad av denna lilla laddare att jag helt enkelt blint litade på den vilket jag uppenbarligen inte skulle gjort då ingen av kamerorna laddades alls. Stora kameran dog direkt. Efter en eller vi bilder. Lilla klarade sig till just denna dagen, och därefter fick även den ligga kvar på hotellrummet under dagarna.) 
Zoo:et var så himla fint i en himla fin trädgård och arkikekturen var ungefär lika spännande som djuren var. Vi fick lite ångest över orangutangerna dock. Så många smarta djur inlåsta bakom glas. Det var ganska jobbigt men vi tröstade oss med att de såg glada ut i alla fall och sen gick vi vidare mot vita leoparder och kängrur. 
 
Museet var alldeles proppfullt av ben och konserverade missbildade foster och sånt där väldigt intressant men ganska så avskräckande. Det var flera våningar men vi skippade den översta för fossiler och så är inte riktigt vår grej helt enkelt. 
En annan grej på temat var en butik vid namn Deyrolle som var helt fylld med uppstoppade djur. Ett helt rum var tillägnat fjärilar och även här kröp det nog lite i kroppen av tanken på hur många tusentals fjärilar som blivit genomborrade med nål för syns skull, och som grädden på det moset var Hanna och jag själklar bidragande faktor till att låta det fortgå, genom att stötta det hela och faschineras. Plötsligt när vi stod och kikade runt började personalen springa från kassorna och sina bänkar och in i fjärilsrummet där en puppa hängandes på skrivbordslampan plötsligt kläcktes och en superstor fjäril tittade fram. Jag undrar vad dom gjorde med den men är osäker på om jag vill veta. 
Sista dagen köpte vi med oss maccaroons hem från Ladurees. Så himla gott. 
Jag har ätit macrons (observera två olika stavningar pga vet inte hur det ska va och orkar faktiskt inte ens googla) hemma men de var inte alls imponerande. I Paris var de så goda att jag inte kunde hålla tyst utan bara ojade och ooh-ade hela tiden när jag smaskade i mig. Jag åt choklad såklart, pistage och någon apelsinvariant vi inte riktigt fick grepp om, men som hade guldflakes på toppen som ursäktade den vaga beskrivningen av innehållet. 
 
Då och då slog det mig. När vi satt tysta med kaffe och crêpe eller på morgonen när vi vaknade bredvid varandra Hanna och jag, och inte jag och han men mestadels av tiden hade jag det så väldigt bra som man bara kan ha på systersemester. 

Vill ni förresten se bilderna från minikameran också? ♥
nollfemnolltvå - en bildblogg.
#1 - - Vendela:

Jaaa gärna fler bilder :)

#2 - - Natalie:

Jaaa! Gärna fler bilder!
Så fruktansvärt tråkigt det som hände dig,,,på din födelsedag och allt. Fast man kan väl se det som det bästa som hände dig, du fick hänga med din syster i paris. Vad kan vara bättre? Kram!

#3 - - farfar:

Du tog med honom på en bild ialla fall ,hör av dig vi saknar dig .

#4 - - Ninni:

Pistage smaken är riktigt god :)

Till top