nollfemnolltvå - en bildblogg.

Jag behöver hjälp!

om emilia, om ytligheter. Permalink4
Hej vänner! Jag behöver verkligen er hjälp idag. Jag har suttit l ä n g e och försökt ladda upp bilder på diverse sociala medier och dom blir så hiiimla dassiga och gråa, jag förstår inte! Jag tror att problemet sitter någonstans i photoshop när jag sparar mina bilder. Dom är fina och ljusa, skarpa bra mättnad osv i programmet men så fort jag sparar - boom! Skitfula! 
 
Jag har inte ändrat några inställningar, alla kvalitetsgrejor är maxade till hundra och allt är verkligen precis som vanligt. Senast igår la jag ju upp en bild här, och den är väl inte grådassig, eller hur? 
 
Har ni varit med om något liknande? Hur fixade ni det? Snälla snälla snälla hjälp en narcissist i nöd! 
 
Tack♥
 
Follow
#1 - - IDA-FOTO:

Hmm, vad konstigt! Aldrig varit med om...

#2 - - Linnéa :

Spara bilden i samma pixelbredd som bilden sedan kommer upp i bloggen får, dvs 700px om du sedan lägger upp den i 700px på bloggen, så slipper blogg.se komprimera bilden själv till rätt storlek och sabba en del av kvalitén på vägen. När du sparar så klicka på "save for Web and devices" istället för "spara som.." Detta har iallafall funkat för mig! Men jag tar ju inga professionella bilder direkt...!

Svar: åh jag gör ju redan det :/ Men ska testa att spara för web! TACK!
emilia

#3 - - Erika:

Har PS CC 15, kan vara detta. se i menyn, Visa-korrekturinställningar-internetstandard RGB eller bildskärms RGB... men se till att det är valt innan du redigerar. Testa och se :) Är ingen expert på detta men kanske hjälper det.

Svar: ska testa! Absolut! Tack så hemskt :)
emilia

#4 - - Cassandra Haraldsson:

Jättekonstigt... Har dock ingen aning om hur man fixar det :/

Till top