nollfemnolltvå - en bildblogg.

vardagsinlägg och långt hår.

om emilia, självporträtt Permalink2
Hej vänner ♥ 
Jag har haft en sån bra helg. Jag började fredagen lugnt. Åkte på återbesök i gruppen. Sa bara rätt svar och blev klar redan innan avsatt tid. Mötte upp en vän och åt sushi, drack vin och cider och lockade håret till Ullared på tv. Vid halv ett ungefär stod vi med Simon i baren på Lunds enda dansställe. Jag tog shot efter shot för att våga och sen dansade vi sist kvar på golvet. Jag har träningsvärk fortfarande. 
Lördagen spenderade vi i soffan. Simon och jag vaknade vid tolv. Kollade på lyxfällan och åt kinder maxi. En timme senare kom Hanna och Klara med frukostbullar, juice och mjölk till kaffet. Vi gick ner till Ica och hittade en loppis på vägen hem. Jag köpte en fin ram som jag ångrade i samma ögonblick som jag såg Simons min, sen la vi oss i soffan igen.
 
Jag försöker verkligen med dom här vardagsinläggen. Dom här inget-särskillt-inläggen. Det är svårt, men jag tog en bild imorse i alla fall. Små små steg. Har ni sett så. långt. hår. jag. fått? ♥

mysmornar.

Permalink1
Jag har haft såna mysmorgnar flera dagar i rad. Nästan lite för slappa.
Jag har vaknat för sent och ätit frukost för länge. Haft en kund eller ett möte på eftermiddagen, sen inget mer.
Jag har ritat lite om kvällarna. Inte tagit en enda bild. 
Imorse var likadant. Jag tände två ljus och satte igång lite musik i bakgrunden medans min gröt kokade på spisen. Gjorde kaffe och klädde på mig i helt okej takt. Stirrade på nåt teveprogram och åt godis i soffan. Nu sitter jag på jobbet. En kund på eftermiddagen. 
På måndag får jag tillbaka lite rutiner igen, äntligen.  
Annars? Simon har en övernattande kund som helst inte pratar svenska. Jag pratar helst inte engelska så vi säger inte så mycket till varandra. 
Jag försöker hitta den där motivationen jag var så djupt inne i för ett par dagar sen, jag har börjat dricka aloe veradryck och det är idag tolv dagar kvar av mitt liv med tandställing. Snabb update. Latersss♥

UTKAST.

Permalink2
Jag samlar på mig så himla många små små bitar av vad som kunnat bli långa texter. Som utkast på bloggen. I anteckningsböcker och på mobilen. 
Vissa sparar jag. Lägger på hold tills jag hittar suget igen. Andra blir inte längre. Ni kan få läsa dom: 
 
---
Jag fick sitta i hans soffa, tiden mellan nattjobb och läkarbesök. Det var bara några timmar, kanske två eller tre men tillräckligt många för fördriva ensam och alldeles för få för att hinna hem emellan. Han skrev kom och jag skrev kommer och jag tänkte att det kanske bara var på skoj men jag stod redan utanför porten och vi kramades inte innan jag gick in. 
 
En tresitsig soffa och han satt i ett hörn och jag i andra. Så stora mellanrum. 
Vi pratade snabbt och ganska mycket men vi såg inte på varandra mer än kanske några få sekunder i taget, innan blickarna snabbt slogs ner mot rödvarma kinder. 
Vi flyttade närmre pratade långsammare flyttade närmre igen och han hamnade bakom mig med armarna runt. Är det okej frågade han och det är okej svarade jag och det var nyhetsmorgon på teven och kaffet han bryggt stod kallt kvar på bordet framför. 
 
---
Han räddar mig nu. Säger inte så mycket men lägger sitt ansikte mjukt mot mitt när vi ligger hopslingrade i soffan. 
 
Jag gråter för att jag tycker om honom för mycket och jag är arg för att vi inte hittade varandra förrän nu. Det gör ju ingenting säger han, vi har så himla lång tid på oss. All tid vi vill säger han och all min tid vill jag ge honom. 
 
---
Jag håller mig sällan kvar på toppen särskillt länge. Jag studsar upp och snuddar vid. Åker faller snabbt ner till marken och om igen som en gummiboll på bucklig asfalt. Snabba vändningar. Ojämna, oförutsägbara. Upp ner upp ner. Ljudlöst utan förvarningar. Upp ner upp ner. 
 
---
Det är din födelsedag men jag försöker glömma bort det. 
Jag äter åtta munkar med vaniljfyllning. Tvåhundra gram av en ny marabousort och hundra av en gammal.  Lite födelsedagsfika bara, sen ska jag glömma. 
Det är en offentlig toalett jag går in på och tjejen vid vaskarna står kvar när jag kommer ut. Jag är ljust röd födelsedagsfin om benen. Mascara långt ner på kinderna. Jag torkar av och drar på nytt. Lite födelsedagssmink bara, sen ska jag glömma. 
Och jag åker buss och jag går en halv trappa upp in i lägenheten in under täcket resten av kvällen och jag blir varm och jag blir kall och jag skrattar och jag gråter. Skriker snyftar snorar stirrar ut i mörkret mellan lakanen. Men jag glömmer inte. 
Det är din födelsedag och varje år försöker jag glömma bort det.
 
---
 
Till top